Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Drágák-e a miőségi és speciality kávék?

Drágák-e a miőségi és speciality kávék?

Szereted a kávét? Akkor szeresd azt is, aki megtermeli! 

 

Amikor megiszol egy csésze kávét, abban több évnyi szakértelem és munka van, mind a kávéfarmerek, mind a pörkölőmesterek részéről, és jó esetben még te is elbíbelődtél ottnon egy kicsit az elkészítésével, hogy igazán tökéletes legyen.

A ma nagyon népszerű kapszulás kávék egy sztenderdizált folyamat részei, és ez alapvetően rendben is van: mindig azt az ízvilágot kapod, amit megszoktál és megszerettél, legyen szó egy áruházlánc blendjeiről, vagy épp a kapszulás kávék legismertebb szereplőjéről, a Nespressoról.

A kapszulák árai jellemzően 70-150 Ft között mozognak, és 5-7 gramm közötti kávét tartalmaznak. Népszerű tévhit, hogy az őrölt kávé mellett mennyi adalékanyag kerül ezekbe a kapszulákba, de ha megnézzük a hatósági teszteket, ez nincs így.

https://portal.nebih.gov.hu/-/kiderult-mit-rejtenek-a-kapszulak-ket-tucat-kapszulas-kavet-tesztelt-a-nebih

Ami városi legendáknál sokkal fontosabbak, azok a számok. Nézzük csak! A diszkontláncok kapszulás kávéinak kilónkénti ára 16.000 Ft körül mozog, a nagyobb brendek - például a Nespresso 22-26.000 Ft-os kilónkénti árral dolgozik. 
 
Ezzel szembe vegyük a Daisuke vagy a 42 Coffee speciality kávéit: a világ legjobbra értékelt, ráadásul javarészt direct trade útján hozzánk kerülő kávéit 18-20.000 Ft-os kilónkénti áron kapjuk meg, vagyis maga a kávé olcsóbb, mint a kapszulások nagy része. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kávé
Az oldal tetejére