Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Daisuke - a világ legjobb kávéi

Daisuke - a világ legjobb kávéi
Már megvolt a Kávé Könyv Whisky boxok ötlete, amikor az egyik - amúgy szintén kávé és whiskyimádó barátom - felhívta a figyelmemet a Daisuke kávékra. 

De mitől is különlegesek a Daisuke kávék? Egyáltalán ki az a Daisuke?

Daisuke Tanaka japán cupping és pörkölőmester. Mély, szinte már családi kapcsolata van a farmerekkel, akiktől elsőként választhat a babok közül, biztosítva a kávék legmagasabb minőségét. Az elmúlt 16 évben mindegyik farmon heteket töltött, közelről figyelte a kávétermelés minden egyes lépését, hogy az elérje a legmagasabb sztenderdeket. A Daisuke kávébabok minősége csak közös együttműködéssel és a részletekre való maximális figyelemmel érhető el. Az ilyen emberközelség is teszi a direct trade-et, és magukat a Daisuke kávékat igazán különlegessé.

Miért fontos neked, mint fogyasztónak a direct trade?

A kávé világpiaci ára jelenleg 1-1,5 dollár között mozog, ez a termelés alig 60%-át finanszírozza, kevés kávéfarm tud ilyen árak mellett profitábilisan működni, sajnos sok farmer felhagy foglalkozásával.

A földön több, mint 25 millió ember foglalkoztatott a kávétermelésben, ezért a direct trade-től függ megélhetésük. A direct trade biztosítja a farmerek előnyös alkupozícióját az árak megszabásához. A Daisuke kávébabok beszerzése is így történik: a hazai forgalmazónak is személyes a kapcsolata, és hosszútávú megállapodása van minden farmerrel, hogy a termelés és a kereskedelem fenntartható legyen, a minőség pedig maximális és kifogástalan. Megkerülve egy hosszú kereskedelmi láncot, a piaci ár 5-6-szorosát fizethetjük farmereknek, több, mint háromszorosát annak, amennyit Fair Trade biztosítana nekik.

Daisuke Tanaka missziója, hogy megtalálja a világ legjobb kávéjit, miközben az általa kiépített kereskedelmi rendszer anyagi és erkölcsi értelemben is támogassa a specialty kávét termelő családokat.

Szóval amikor a Daisuke kávét tartalmazó boxounkat választod, akkor biztos lehetsz abban hogy nemcsak hogy a világ legjobb minőségű kávéját kapod, hanem egy olyan kereskedelmi rendszerben teszed, amellyel közösen jobbá is tesszük a világot.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kávé Partnerek
Az oldal tetejére