Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Családi kávé Szolnokról

Családi kávé Szolnokról

A Contador kávémanufaktúra igazi, hamisítatlan családi vállalkozásként működik Szolnokon, több, mint húsz éve, vagyis a nagy, hazai kézműves kávékorszak előtt már rég pörkölték és forgalmazták a minőségi kávéikat.

Hogy miért esett az első csomagokba rájuk is a választásom? Részben azért, mert eredetileg én is szolnoki vagyok, szóval van ebben egy kevés lokálpatriotizmus. Amikor egy kedves barátom mutatta a kávéikat, akkor meglepődtem, hogy egyrészt Szolnokon van kávépörkölő, másrészt hogy milyen remek kávét készít. Ezután felkerestem Barhács Lacit a Hild Téren, ahol a régi Pelikán Szálló aljába, kissé eldugva található a mintabolt és az icipici kávázó. Egy ilyen hely bármely nagyvárosban a munkába siető kávészeretők egyik állandó reggeli állomása lenne, és csak remélni tudom, hogy Szolnokon is így van.

Barhács Laci a világ főbb termőhelyeiről válogatja a felhasznált zöldkávékat, melyeket nagy odafigyeléssel és heti rendszerességgel mindig frissen pörköl. Pihentetés után, több évtizedes receptúrák szerint keveri a legkedveltebb Contador blendeket, majd a kicsi üzemben kézzel csomagolnak minden egyes terméket ami a boltjuk polcaira kerül, és persze azokat is, amelyek a mi csomagjainkban vannak.

Alapvetően nyolc féle keveréket kínálnak a testes robustától, az ízekben és aromákban gazdag arabicákig. Minden kávé függő megtalálja az ízlésének legjobban megfelelő összeállítást, sőt a koffeinmentes blendükkel még azoknak is kedveznek, akik egyébként lemondhatnának a kávé ízének élvezetéről.

A kávék minőségét folyamatosan ellenőrzik és nyomon követik a zöld kávé raktározásától kezdve, a pörkölt blendek megfelelő tárolásán át, a szakszerű csomagoláson keresztül.

Az első boxokba két arabica kávéjukat válogattuk be: a Contador Prémim Arabicát és a Contador Exclusive Arabicát.

A "hagyományos", nagyüzemi kávékhoz képest természetesen magasabb áron, de a prémium kávék között szinte verheteten ár-érték aránnyal dolgoznak.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kávé
Az oldal tetejére